keskiviikkona, syyskuuta 09, 2015

Marianne juustokakku

Olen lehdestä joskus poiminut ohjeen pätkis juustokakulle. Se on tosi hyvää, mutta nyt ajattelin kokeilla jotain uutta, joten tein juustokakun samalla ohjeella mutta vaihdoin pätkiksen tilalle mariannea. Halusin tulla jakamaan tämän ihanuuden teillekkin.

Tein itse tämän vuokaan, joka oli 24cm halkaisijaltaan. Tein pohjan kaksin kertaisena ja minusta siitä tuli sopivan kokoinen. 

POHJA

175g Fazerin marianne keksejä
35g voita sulatettuna

TÄYTE

200g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatelehteä
4dl maustamatonta maitorahkaa
2tl vanilijasokeria
2dl kuohukermaa
1 pussi Marianne rouhetta (150g)


Murskaa keksit jauheeksi. Sulata voi ja lisää sulatettu voi keksi murskan sekaan. Sekoita ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi. Sekoita juusto, rahka ja vanilijasokeri. Kuumenna n. 1/2dl kermaa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja laita ne kuumennetun kerman sekaan. Sekoita tasaiseksi ja valuuta se juustoseokseen ohuena nauhana ja koko ajan sekoittaen. Vaahdota vielä loppu kerma ja lisää se juustoseokseen. Lisää seokseen vielä Marianne rouhe, sekoita hyvin. Nyt voit kaataa seoksen irtopohjavuokaan, keksipohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin ja anna sen hyytyä 4-6 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele se mielesi mukaan. 

Nyt kakku on valmis tarjottavaksi. Itse en koristellut kakkua mitenkään. 


Ohje oli minusta tosi helppo ja maistui tosi hyvälle. Suosittelen kokeiltavaksi! 

Kommentilla voit laittaa, että menikö kokeiluun ja mitä tykkäsit? 

6 kommenttia:

  1. Tämä menee ehdottomasti testaukseen, näyttää tosi hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu suosittelen kyllä lämpimästi kokeilemaan, helppo myös tehdä. Ei vie kauhean kauaa aikaa.

      Poista
  2. Ihana toi sun kotipostaus, teidän asunto näyttää hirmu nätiltä! ja sit tää kakku... Voi että kun iski hurja makeanhimo *_*

    http://ganbattedesuka.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) kannattaa kyllä kokkeilla tuota kakkua, suosittelen

      Poista
  3. Nammm näyttää niin hyvältä! Uskaltaisinkohan itekkin kokeilla... aina kun oon tehnyt juustokakun niin siitä on tullut ihan katastrofi :'D oisko sulla mitään hyviä vinkkejä mitä kannattaa muistaa juustokakkua tehdessä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie rakastan juustokakkuja! <3 ei mulla kauheasti mitään vinkkejä. Tässä kakussa kannattaa kattoa ettei mee liikaa maitorahkaa, jos ei kauheasti tykkää siitä mausta. Kannattaa liottaa liivatteet hyvin kylmässä vedessä, että ne on varmasti pehmeät, puristaa liivatteista kylmä vesi pois ja kattoa että ne sulaa varmasti siihen nesteeseen. Kannattaa myös ohuena nauhana ja sekoittaa koko ajan, kun laittaa seoksen joukkoon, ettei se vain jää semmoseksi paakkuseksi ja että se varmasti jähmettyy :)

      Poista